Σύστημα φυσικού εξαερισμού και εξοικονόμησης ενέργειας

Έξυπνος παθητικός εξαεριστήρας με έλεγχο ροής AEROMAT MIDI .

Παρέχει φρέσκο αέρα με υψηλό επίπεδο άνεσης.

Το midi AEROMAT έχει μια προσεγμένη εμφάνιση, χωρίς ορατές βίδες στερέωσης και είναι επίσης κατάλληλο ως άνοιγμα εξαερισμού για τον κεντρικό αέρα εξαγωγής.

More details

392-103

 
Περισσότερα

Παλαιότερα πιστευόταν ότι ο μοναδικός ρόλος του αερισμού στα σπίτια και γενικά στους εσωτερικούς χώρους ήταν αποκλειστικά για λόγους υγείας και παροχή καθαρού αέρα στους ανθρώπους. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο αερισμός είχε θετική επίδραση και στο ίδιο το κτήριο/χώρο καθώς εμποδίζει την δημιουργία μούχλας και συμπυκνωμάτων.

Σήμερα καθώς οι απαιτήσεις για μείωση των ενεργειακών απωλειών αυξάνονται, ο αερισμός αποκτά νέο ρόλο στην επίτευξη μειωμένων ενεργειακών απωλειών καθώς και αποδεκτή ποιότητα αέρα. Η ενίσχυση της μόνωσης και της στεγανότητας του κελύφους του κτηρίου δεν επιτρέπει πλέον την ανανέωση του φυσικού αέρα με διείσδυση, και η αναζήτηση εξοικονόμησης ενέργειας στη θέρμανση απαιτεί καλύτερο έλεγχο των πηγών απωλειών θερμότητας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δημιουργούνται από τον αερισμό που αντιπροσωπεύουν ένα αυξανόμενο μέρος.

Τα περισσότερα δομικά υλικά αλλά και εξαρτήματα όπου χρησιμοποιούνται άμεσα και έμμεσα στην κατασκευή των κτηρίων, όπως θερμομονώσεις, νέα υλικά κατασκευής, παράθυρα κλπ., έχουν εξελιχθεί και βελτιωθεί τις τελευταίες δεκαετίες με σκοπό να επιδράσουν σημαντικά στην μείωση των απωλειών. (στις μέρες μας) Έτσι, σήμερα η κύρια πηγή εξοικονόμησης ενέργειας αποτελεί ο αερισμός.Έτσι, σήμερα η κύρια πηγή εξοικονόμησης ενέργειας αποτελεί ο αερισμός. Σε ένα σπίτι με όχι τόσο καλή έως καθόλου μόνωση η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται φτάνει το 20-25% (στο κόστος θέρμανσης), αντίθετα σε ένα σπίτι με πολύ καλή μόνωση η εξοικονόμηση αγγίζει το 50%


Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του midi AEROMAT είναι ο έξυπνος σχεδιασμός του: με τον μηχανισμό διπλού κλειδώματος, τον έλεγχο ροής και τη σίτα που είναι ενσωματωμένη στη γρίλια.

Αυτό σημαίνει ότι παρέχει αξιόπιστα μια ανεξάρτητη από τον χρήστη ανταλλαγή αέρα με βάση τη φυσική διαφορά πίεσης που ικανοποιεί την ανάγκη για καθαρό αέρα καθώς και την εκπλήρωση προτύπων άνεσης.

Πλεονεκτήματα :

  • Παθητικός αερισμός με εξοικονόμηση ενέργειας: συνεχής, ελεγχόμενη, παροχή φρέσκου αέρα ακόμη και με κλειστό παράθυρο. 
  • Ευφυής εσωτερικός σχεδιασμός με σύστημα ελέγχου ροής και μηχανισμό διπλού κλειδώματος.    
  • Ενσωματωμένη σίτα στην εξωτερική γρίλια.
  • Κομψή εμφάνιση χάρη στις κρυφές βίδες στερέωσης.
  • Εύκολος καθαρισμός του εξαεριστήρα.

Προδιαγραφές :

  • Διαστάσεις Υ x M x B: 40 x 417 x 48 (εσωτερικό βάθος εγκατάστασης) / 49 (εξωτερικό βάθος εγκατάστασης) mm.
  • Βάθος αγωγού: 60 - 88 mm.
  • Ηχοαπορρόφηση έως 41 dB (ανάλογα με τη χρήση ηχομονωτικών μονάδων).
  • Ροή αέρα: 30 m³ / h στα 10Pa.

 

7 άλλα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας

Continue shopping Compare